1 – 4 (0–0)

NM

19.05. 2010

Tilskuere: 2930

Etter en jevn førsteomgang brukte ikke Rosenborg lang tid på å vise at de virkelig ville til neste runde i NM. Steffen Iversen, åpnet Steinkjer-forsvaret med en smart pasnining, og fra skrått hold valgte Henriksen en 45-graderspasning fremfor skudd. Trond Olsen var på plass og satte inn 1-0.

Rosenborg skapte nå mange gode målsjanser og ti minutter etter åpningsmålet ble det for mye for Steinkjer-forsvaret. Det var Traoré som kom seg rundt på venstresiden, og gjorde som Henriksen - la ut 45 grader. Lago hoppet over ballen og mottaker ble nettopp Henriksen som styrte inn 2-0.

Kampens perle var det likevel Steinkjer som sto for. Etter en halvklarering fikk Andreas Lodve Rishaug drømmetreff fra 20 meter og limte ballen opp i krysset bak Örlund. Et mål som nok ikke glemmes på Guldberaunet med det første.

Perioden med spenning ble imidlertid kortvarig, for i det 84 minuttet satte Markus Henriksen inn 3-1 med et frekt skudd fra nærmest død vinkel. Steffen Iversen hadde vært arkitekte bak mye av det gode spillet i andre omgang, og toppet det hele med å kontrollert heade ett innegg fra Gjermund Åsen i mål i det siste ordinære spilleminuttet. Rosenborg vant 4-1 og er klar for cupens tredje runde.