3 – 1 (0–0)

NM

30.06. 2010

Tilskuere: 3301

Det ble en åpen og underholdende cupkamp mot Alta på Lerkendal. Gjestene åpnet best og skapte flere farligheter det første kvarteret, men etter hvert tok Rosenborg over og styrte banespillet.

Alta lå kompakt og murte igjen foran eget mål. Rosenborg kom likevel til flere store målsjanser og bare heroisk forsvarsspill fra finnmarkingene hindret scoring i første omgang. Lagene gikk til pause med 0-0.

Eggen hadde nok litt å snakke om i pausen, og det tok ikke lang tid før responsen kom. Et knapt minutt var gått av andre omgang da Mikael Dorsin steg opp på en corner og headet Rosenborg i ledelsen.

Roar Strand hadde kommet inn ved pause og de kloke løpene hans ble synlig. Flere ganger var han involvert i store målsjanser, og med litt mer presisjon i avslutningene fra RBK-spillerne kunne det blitt store sifre.

2-0-målet ble dagens perle. Etter et lavt innlegg vippet Lustig ballen mer eller mindre med vilje over seg selv og svensken klinket til på brassesparket - rett i mål. Vakkert av den målfarlige høyrebacken. (Se målet her)

RBK angrep med mye folk, og Alta kom ved flere anledninger alene med Örlund. Sisteskansen gjorde flere gode redninger, men etter 76 minutter, da Alta kom 3 mot 1, ble det for mye. Ballen ble spilt på bakre stolpe hvor innbytter Aldin Softic bare kunne plassere ballen i mål. 2-1 og spenning i kampen.

Men med seks minutter igjen på klokka ble kampen punktert. Skjelbred kom på et bra løp sentralt og ble spilt gjennom forsvaret. Skuddet gikk via en spiller, forbi keeper og i mål til 3-1, som også ble sluttresultatet.

Rosenborg er dermed videre til 4. runde hvor Sandefjord er motstander. Kampen vil gå på Komplett.no Arena 7. juli.