4 – 3 (1–2)

NM

14.08. 2010

Tilskuere: 5987

Start fikk en pangåpning på kvartfinalen på Lerkendal Stadion. Etter en stor sjanse etter fem minutter hvor Trond Olsen holdt på å sende RBK i ledelsen, kontret Start og Espen Hoff kom gjennom på høyresiden og scoret alene med Örlund.

Bare fire minutter senere ble vondt værre for Rosenborg da Start kontret inn et mål til. Denne gang var de Ole Martin Årst som var sist på ballen.

Rosenborg styrte spillet utover i omgangen og etter en knapp halvtime fikk Rosenborg fortjent reduseringa da Steffen Iversen scoret på straffe. Det var en frisk Trond Olsen som ble felt av unggutten Espen Knudsen nede ved dødlinja.

Tre minutter senere brant Winsnes til fra 25 meter, i tverliggeren! Rosenborg presset Start kraftig utover i omgangen, men fikk ikke reduseringsmålet før pause.

Det tok imidlertid ikke lang tid av andreomgangen før utligningen kom. Mikael Lustig ble spilt gjennom på venstresiden og trillet ballen kaldt forbi Høie. To minutter senere var snuoperasjonen komplett da Anthony Annan på vakreste vis scoret sitt første mål på klubbnivå. Fra 25 meter banket han ballen i krysset og Rosenborg var i ledelsen!

Rosenborg var nå skikkelig på hugget og et par minutter senere klarte ikke Start å klarere et hardt skudd fra Henriksen og Trond Olsen mottok ballen alene på venstresiden. Han avsluttet raskt forbi Høie til 4-2.

Men dramatikken var langt fra over på Lerkendal. Bare minutter etter Olsens mål var det Start som reduserte. Ole Martin Årst fikk stå helt umarkert på en dødball og headet inn 4-3 fra to meter.

Som ikke det var nok fikk Anthony Annan sitt andre gule kort like etter og Rosenborg møtte spille en drøy halvtime med én mann mindre.

Etter de ni dramatiske minuttene satte kampen seg mer. Start hadde naturligvis ballen mest, mens Rosenborg forsvarte seg bra og fikk også noen gode kontringer. Winsnes kom til den største sjansen da han avsluttet på et Dorsin-innlegg, men en god benparade fra Start-keeperen hindret mål.

Rosenborg kjempet hardt mot slutten av kampen, mot et Start-lag som kjørte det de hadde fremover. 4-3 holdt seg til dommeren blåste i fløyta og Rosenborg er videre til semifinalen i NM.