3 – 2 (1–1)

NM

22.09. 2010

Tilskuere: 4508

Rosenborg fikk en kjempestart på semifinalen da det tok bare fem minutter før Markus Henriksen fant veien til mål i semifinalen på Ski Idrettspark. Han fikk forsere med ballen til 25 meter fra mål hvor han fyrte løs med venstrefoten, rett i krysset bak Follo-keeper Glenn Arne Hansen.

Rosenborg hadde ballen mye utover i omgangen, og etter 22 minutter prøvde Henriksen seg på et nytt skudd. Etter en corner dunket han til fra 18 meter, men like utenfor krysset.

Like før halvtimen var spilt ble Boniventure Maruti spilt gjennom RBKs midtforsvar, men Vadim Demidov gjorde en veldig bra takling og ryddet unna. Det var imidlertid starten på en god Follo-periode. Hjemmelaget kom til flere avslutninger og til slutt smalt det. Etter 41 minutter forserte Benjamin Dahl Hagen langt uten å bli skikkelig presset og og fikk sendt avgårde et hardt skudd i mål fra 18 meter.

Rosenborg gikk så rett i angrep og Trond Olsen ble sannsynligvis feilaktig avblåst for offside da han satte en retur i mål. Dermed 1-1 etter de første 45 minuttene.

Det var Follo som startet den andre omgangen best, men Rosenborg tok etter hvert over banespillet. Roar Strand kom inn som et friskt pust og var mye av grunnen til at RBK gikk opp til 2-1 etter 62 minutter da han startet et angrep og avsluttet fra kloss hold på et påfølgende innlegg. Skuddet hans ble stoppet av en Follo-arm, men Iversen satte returen i mål fra fem meter.

Rosenborg fortsatte med stort ballinnehav, men igjen skulle Follo komme tilbake. En-touch-spill gjorde at Eirik Markegård plutselig var alene gjennom med Örlund og kaldt satte ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Det ble en liten sluttspurt fra RBK de siste minuttene av kampen, men de store sjansene uteble og dermed måtte lagene ut i ekstraomganger. Rosenborg presset i første ekstraomgang, men fant ikke mål. Det gjorde Follo i andre ekstraomgang da innbytter Mads Clausen banket inn 3-2 med en markkryper fra 18 meter.

Rosenborg satte inn en sluttspurt, men kom ikke lenger enn til et korrekt anullert mål og det er dermed Follo som gikk til årets cupfinale.