Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Linfield - Rosenborg
0 – 0 (0–0)

Kvalifisering E-cup

14.07. 2010

Tilskuere: 1715

Kampreferat:

Rosenborg hadde ballen mye mot Linfield og slet i lengre perioder med å skape målsjanser mot hardtarbeidende nord-irer. Kun én gang i førsteomgang truet RBK vertene da et hardt innlegg fra Mikael Dorsin var nær ved å bli satt i eget mål av en Linfield-forsvarer.

I andre omgang fikk Rosenborg gradvis et bedre tempo i spillet og den første sjansen kom etter 63 minutter. Roar Strand var kommet inn etter hvilen og sendte avgårde et skudd via en motspiller og like utenfor stolpen.

Etter 70 minutter fikk Rosenborg en ny stor sjanse da Anthony Annan (!) kom på et løp på venstresiden og la ut til Henriksen som avsluttet fra straffeområdet. Keeper Blayney fikk en hanske på ballen og angrepet endte i corner.

Linfield var ikke helt ufarlige og skapte flere gode målsjanser gjennom innlegg, men Rosenborg fikk ryddet unna da sjansene kom.

RBK prøvde å få i gang en sluttspurt og med fem minutter igjen på uret lobbet Winsnes høyreback Lustig alene gjennom. Lustig ble presset og avsluttet rett på keeper, men keeper måtte gi retur og den påfølgende avslutningen ble reddet på streken. Dermed endte det målløst i Belfast. Returoppgjøret går på Lerkendal onsdag om en uke.

Chris Thomas Skogli