Kvalifisering E-cup

21.07. 2010

Tilskuere: 3258

Utgangspunktet før onsdagens kamp mot Linfield var enkelt: Rosenborg måtte vinne for å sikre avansement til tredje kvalifiseringsrunde i UEFA Champions League.

Og 32 minutter ut i kampen kunne Lerkendal-publikummet og Rosenborg-spillerne slippe jubelen løs. Morten Moldskred slo et innlegg fra hjørnet av 16-meteren. På bakre stolpe steg Rade Prica til værs og headet inn 1-0 fra kloss hold.

Frem til målet hadde det vært en sjansefattig kamp. Rosenborg hadde et lite overtak i banespillet, men slet med å spille seg til klare målsjanser. Mnuttet før ledermålet kom, var det faktisk Linfield som hadde omgangens til da største sjanse. Jamie Mulgrew løp fra Kris Stadsgaard og kom alene med Daniel Örlund. Heldigvis for Rosenborg, satte nord-iren ballen til side for Rosenborgs mål.

Andre omgang startet også med en stor Linfield-sjanse da Peter Thompson fikk skyte upresset fra 16 meter. Han forsøkte å skru ballen rundt Örlund, men styrte den samtidig like utenfor mål.

Utover i omgangen festet Rosenobrg et godt grep om kampen, og rullet opp flere gode angrep. En løpsvillig Per Ciljan Skjelbred skapte både muligheter for seg selv og sine medspillere. Både han og Anthony Annan hadde store sjanser, men en god Alan Blayney i Linfields mål ryddet opp.

Med den manglende uttellingen, begynte nok flere på tribunen å frykte at Linfield skulle få en utlikning mot slutten av kampen. Men tre minutter før full tid forserte Markus Henriksen inn i Linfields 16-meter. 17-åringen spilte vegg med Trond Olsen, fikk ballen tilbake og styrte den sikkert i mål fra seks-syv meter.

Det betyr at Rosenobrg møter svenske AIK i tredje kvalifiseringsrunde. Første kamp spilles allerede om en uke, mens returkampen spille på Lerkendal om 14 dager.