Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
AIK - Rosenborg
0 – 1 (0–1)

Kvalifisering E-cup

28.07. 2010

Tilskuere: 16768

Kampreferat:

Kampen åpent nervøst for Rosenborg sin del som mistet ballen i kampens 10 første minutter. AIK kom til et par halvsjanser før Rosenborg og Morten Moldskred fikk matchens første store mulighet. Moldskred ble spilt gjennom av Iversen, men skuddet gikk til side for mål.

Rosenborg fikk etter hvert mer kontroll på ballen og et bedre grep om kampen. Men klarte ikke å skape de store sjansene. Etter drøye 20 minutter var AIK farlig frempå med et frisparkforsøk som strøk stolpen til Daniel Örlund. Hjemmelagets beste mulighet så langt.

Iversen fikk RBKs andre sjanse i kampen etter en corner, men avslutningen ble reddet av AIKs keeper Turina med en benparade.

Men ikke lenge etter tok Rosenborg ledelsen etter en nydelig scoring av Markus Henriksen. Unggutten fikk ballen rett utenfor 16-meteren, tok en skuddfinte, før han plasserte ballen nede i hjørnet med venstrefoten.

AIK startet som ventet friskt i andreomgangen og kom nærmest etter 49 minutter da Bangura fikk skutt fra 18 meter, men ballen gikk like utenfor stanga til Örlund. Det første kvarteret av andreomgangen lignet mye på det som skjedde i de første 45 minuttene: Tett, jevnt og få sjanser.

Med et drøyt kvarter igjen fikk AIK sin beste sjanse så langt da Annan mistet ballen på midtbanen. AIK satte fart og kom til innlegg fra kanten som ble styrt like utenfor av Bangura. Rosenborg på sin side slet med å komme til sjanser i andre omgang.

Tempoet ble lavt i hele andreomgang, og Rosenborg skapte kun noen halvsjanser etter raid av Micke Dorsin på venstrekanten. Dermed ble det med Henriksens ene mål, noe som uansett må sies å være et godt utgangspunkt foran returoppgjøret på Lerkendal om en uke.

Jørgen Stenseth