Det ble en jevn førsteomgang mellom Rosenborg og AIK. Rosenborg hadde ballen mye, men AIK var aggressive i forsvarsarbeidet og klarte i perioder å stå høyt på banen. Omgangen hadde mye nerve og spenning, men ingen store målsjanser ble produsert av noen av lagene.

Andre omgang ble en annen historie. Rosenborg trykket til fra start og det tok ikke lang tid før det utløsende målet kom. Etter ni minutter rullet Rosenborg opp på venstresiden og Skjelbred la et innlegg langs 16-meteren. Der klemte Rade Prica til på direkten og plasserte ballen nede ved høyre stolperot.

Lerkendal eksploderte og nå slapp Rosenborg virkelig løs arsenalet. Markus Henriksen klinket ballen i tverliggeren fra 35 meter, før Vadim Demidov gjorde alvor av trusselen noen minutter senere. På et presist slått frispark fra Trond Olsen knuste midtstopperen alle i lufta og skallet inn 2-0.

Kveldens lekreste kom etter 75 minutter. Mikael Lustig dro seg inn til kanten av 16-meteren og skruddet ballen vakkert opp i motsatt kryss. Med 3-0 koste Rosenborg seg i egen borg. Alle de tre innbytterne Trond Olsen, Roar Strand og Mushaga Bakenga kom til gode målsjanser og da dommeren blåste av kampen mottok spillerne trampeklapp fra et publikum som skapte god gammel Europa-stemning.

Rosenborg skal nå spille PlayOff-runde til UEFA Champions League, og er minst sikret spill i UEFA Europa League.