Kvalifisering E-cup

17.08. 2010

Tilskuere: 18822

Rosenborg startet veldig bra mot de danske mestrene og styrte det meste av banespillet den første halvtimen.

Etter å skapt flere potensielle muligheter bommet ikke Steffen Iversen da den store kom etter 23 minutter. Prica lobbet elegant inn til Henriksen som headet bak seg i feltet. På åtte meter dukket Steffen Iversen opp og dunket inn 1-0.

FC København kom mer inn i kampen mot slutten av omgangen og skapte flere gode muligheter, Nærmest var de da Dame N'Doye kom alene med Daniel Örlund, men RBKs sisteskanse reddet mesterlig. 1-0 til pause.

Andre omgang ble jevn og tett. FC København hadde ballen mye og kom til flere innleggsmuligheter, men Rosenborg scoret det første målet. På et hjørnespark sendte Anthony Annan avgårde et hardt skudd og Markus Henriksen styrte ballen mål omtrent fra krittmerket.

Mushaga Bakenga kom inn for Trond Olsen etter 66 minutter og skulle få en enorm sjanse til å lage 3-0. Det var Bakenga selv som vakkert spilte gjennom Rade Prica på høyresiden. Svensken sendte ballen forbi FCK-keeperen, men i stolpen. Bakenga var på full fart inn i feltet, men hadde for stor fart og skled da han måtte snu for å nå returen. Dermed fikk FCK klarert med nød og neppe.

Like etter kom reduseringen. FCK hadde vært farlige på cornere gjennom hele kampen og fikk til slutt betalt. Jesper Grønkjær steg opp foran mål og headet ballen i det lengste hjørnet. Dermed ble det 2-1 på Lerkendal Stadion. Neste kamp spilles i Parken onsdag om én uke.