1 – 0 (1–0)

Kvalifisering E-cup

25.08. 2010

Tilskuere: 31180

FC København startet forrykende i Parken og fikk kampens første sjanse allerede etter to minutter. Men heldigvis gikk skuddet fra hjemmelaget i stanga bak en utspilt Örlund.

Etter FCKs sjokkåpning roet kampen seg litt ned før hjemmelaget fikk nok en stor sjanse ved Pospech. Tsjekkeren fikk stå helt alene på bakerste stolpe, men dunket ballen over tverrliggeren. Samme mann fikk en ny sjanse noen få minutter etter da han fikk stå helt alene foran RBK-keeperen, men sistnevnte vartet opp med en god redning.

Så var det RBKs tur til å prøve seg. Iversen spilte Prica nydelig gjennom, men lobben ble avverget av FCKs keeper. Stor sjanse for Rosenborg.

Men hjemmelaget fortsatte offensiven og var svært nære på å ta ledelsen nok en gang da Vingaard fikk skyte fra åtte meter. Men skuddet gikk en meter utenfor. Nok en gang en stor sjanse for FCK.

Like etterpå var Prica nok en gang frempå. FCK-keeper Wiland fikk så vidt reddet ballen til corner etter skudd fra spiss vinkel.

Men etter vedvarende FCK-press kom målet. Et langt innkast inn i RBKs 16-meter ble headet direkte i mål av Sölvi Ottesen. Men hjemmelaget var ikke ferdige med det. Rett etterpå prikket FCK innsiden av stanga og var veldig nære å doble ledelsen. FCK kunne ledet med to-tre mål til pause, men det ble med det ene.

2. omgangen startet postivt for Rosenborgs del. Banespillet var mye jevnere fra første spark, men uten at noen av lagene skapte de helt store sjansene.

Etter et kvarter var det likevel hjemmelaget som fikk den første muligheten. Grönkjær kom nok en gang rundt på venstrekanten og Santin var millimetere fra å skli ballen i mål.

Med Strand inn på midtbanen klarte Rosenborg å holde mer i ballen, men de store sjansene uteble. FCK var stadig det farligste laget offensivt, men fortsatte å sløse med sjansene.

Da kampen rundet 75 minutter begynte Rosenborg å ta grepet om kampen, og skapte et par halvsjanser. Man kunne merke at hjemmelaget begynte å bli nervøse, vel vitende om at et RBK-mål ville sende dem ut.

Og Strand var utrolig nære å sende RBK videre da han skjøt via keeper og i stanga. Nærmere kom ikke Rosenborg, og dermed vant FCK 1-0 og gikk videre til Champions League.