Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Rosenborg - Aris Thessaloniki
2 – 1 (1–1)

Europa League

30.09. 2010

Tilskuere: 11018

Kampreferat:

Det ble en jevn åpning på Europa League-kampen mot Aris. Rosenborg var veldig aggressive i det defensive arbeidet, men klarte ikke å bryte gjennom eller komme rundt gjestenes forsvar, mens grekerne skapte et par store sjanser på overganger de første 20 minuttene.

Rosenborg fikk etterhvert tatt over banespillet og hadde ballen mye på Aris' banehalvdel. Flere ganger viste RBK gode tendenser gjennom bra vingspill og etter 37 minutter kom det fortjente målet. Skjelbred tuppet ballen ut til Dorsin på en god, gammel overlap, og venstrebacken la hardt inn på første. Der kom Morten Moldskred på et godt løp og tuppet ballen i nettet bak keeper.

Aris var gode på overganger og like før pause glapp det for Rosenborg. På et innlegg fra høyre slapp Carlos Ruiz litt enkelt gjennom og satte inn utligningen alene med Örlund. En skikkelig kalddusj etter at Rosenborg hadde styrt spillet i store deler av omgangen.

I starten av andre omgang lå Aris seg mer bakpå mens Rosenborg angrep. Spesielt på høyresiden ble det angrepet mye, men det var en skudd fra sentralt i banen som skulle gi RBK ny ledelse. Raskt kombinasjonsspill førte til at Rade Prica mottok ballen på 18 meter, snudde på en femøring og limte ballen inn nede ved stolperoten.

Rosenborg kjempet seg heroisk de 22 siste minuttene og et forsvarsspill som bare forbedret seg utover i kampen førte til at RBK hadde god kontroll på gjestene. To og et halvt minutt på overtid blåste dommeren av kampen og den første RBK-seieren i Europa League var et faktum.

Chris Thomas Skogli