Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Bayer Leverkusen - Rosenborg
4 – 0 (2–0)

Europa League

16.09. 2010

Tilskuere: 13065

Startoppstilling:
Daniel Örlund
Mikael Lustig
Mikael Dorsin
Anthony Annan
Mattias Bjärsmyr
Roar Strand 56
Vadim Demidov
Steffen Iversen 79
Per Ciljan Skjelbred
Markus Henriksen 72
Rade Prica

Innbyttere:
Bakary Sare 56
Michael Kleppe Jamtfall 72
Trond Olsen 79


Baklengsmål Minutt
Bayer Leverkusen 4
Bayer Leverkusen 38
Bayer Leverkusen 58
Bayer Leverkusen 61

Kampreferat:

RBK fikk den verst tenkelige starten på Bay Arena i Tyskland. Det tok bare tre og et halvt minutt før Bayer Leverkusen tok ledelsen etter at Mikael Dorsin løp feil i duell med Eren Derdiyok og Leverkusen kom i overtall mot RBKs mål. Derdiyok serverte til Patrik Helmes, som plasserte ballen enkelt i mål.

Tyskerne fortsatte å kjøre på mot Rosenborgs forsvar etter scoringen, men RBK kom til et par farlige overganger. Skjelbred viste seg frem med et skudd fra 18 meter som keeper måtte gi retur på, men ingen RBK-spillere luktet returen og keeper fikk kontroll.

Etter 15 minutter var Rosenborg nære etter at Lustig satte fart på en overgang. Ballen endte etter hvert opp hos Steffen Iversen som avsluttet fra åtte meter, men keeper gjorde en god benparade.

Bayer Leverkusen hadde ballen mest utover i førsteomgangen og Rosenborg hadde problemer med å holde ballen i laget når sjansen først bød seg. Flere farlige brudd førte til gode overgangsmuligheter for hjemmelaget, og etter 38 minutter kom nummer to i sekken.

Kjapt pasningsspill av Bayer Leverkusen gjorde at RBK ikke klarte å følge med i forsvarsspillet, og Stefan Reinartz satte ballen i krysset fra 18 meter. Dermed endte en tung førsteomgang med 2-0 til Bayer Leverkusen.

Det var bedre tendenser fra Rosenborg i starten av andre omgang, hvor RBK fikk holde mer på ballen og med det mer etablert spill. Etter 52 minutter testet Rade Prica keeper med et godt langskudd, men keeper fikk ballen unna.

Bayer Leverkusen og Patrik Helmes lot imidlertid ikke sjansen gå fra seg da den kom. Nevnte Helmes ble spilt gjennom på høyresiden og satte ballen mellom stolpen og en Daniel Örlund som sto for langt ute. Patrik Helmes vant også en hodeduell foran mål to minutter senere og det sto 4-0.

Kampen døde mer ut etter Helmes tredje mål og innbytter og debutant Bakary Saré fikk vise litt av det han kan. Han viste gode pasninger og kreativitet, og ble sammen med en hardtarbeidende Skjelbred lyspunktet på en heller tung kveld.

Chris Thomas Skogli