Rosenborg slet lenge mot et Strømsgodset-lag som forsvarte seg godt på Lerkendal mandag kveld. Det tok faktisk 45 minutter før den første målsjansen kom.

Per Ciljan Skjelbred fant Trond Olsen på venstrekanten. Han skar inn i i Strømsgodsets 16-meter og plasserte ballen til venstre for keeper Adam Larsen Kwarsey.

I andre omgang var det et helt annet Rosenborg som kom på banen. Laget gikk rett angrep, og allerede etter tre minutter kunne det stått 2-0, da Rade Prica snappet ballen foran Kwarsey og rundet Strømsgodset-keeperen. Vinkelen ble imidlertid for skrå, og Prica måtte snu for å skyte. Da var Kwarsey på plass og stoppet skuddet.

Rosenborg fortsatte å presse drammenserne bakover på banen, men slet med å spille seg frem til klare målsjanser. Strømsgodset manglet samtidig presisjon i kontringsmulighetene de fikk, men var nære ved å utlikne da Marcus Pedersen headet like utenfor 20 minutter ut i omgangen.

Steffen-show

Tidligere denne uka har Steffen Iversen slitt med vond rygg, og startet derfor kampen på benken. Men fjorten minutter før full tid ble han byttet inn for Fredrik Winsnes, og minuttet senere økte han ledelsen til 2-0.

Mikael Dorsin slo et innlegg fra venstre. Foran mål dukket Iversen opp og styrte ballen i mål fra syv meter.

Etter 2-0 dalte kampen i intensitet, men på overtid kom kveldens høydepunkt.

Mikael Lustig slår ballen mot Strømsgodsets 16-meter. Der står Steffen Iversen, tar ballen med seg på hælen og dunker ballen direkte i mål.