Rosenborg trykket til fra start mot Aalesund og det tok ikke lang tid før uttellingen kom. På et frekt frispark etter ni minutter ble ballen trillet forbi Aalesunds mur og til Konan i bakrom. Ivorianeren kom litt i ubalanse med fikk likevel til en følsom avslutning forbi Anders Lindegaard, og Rosenborg var i ledelsen.

Presset fra Rosenborg vedvarte og sjanser ble skapt. Men det var nok en gang en dødball som skulle bli tellende. Trond Olsen sendte avgårde et hardt skudd i muren fra 20 meter, men snappet selv opp returen. Han lurte seg forbi 2-3 av hjemmelaget på vei inn i 16-meteren og satte ballen i mål bak en utspilt Aafk-keeper. 2-0 til RBK etter 20 minutter.

Aalesund kom noe mer inn i kampen mot pause, men fikk aldri skapt det helt store og RBK gikk i garderoben med en fortjent 2-0-ledelse.

Rosenborg gjorde også en god andreomgang. Hjemmelaget fikk to muligheter til å redusere i løpet av kampen, men når avslutningene kom sto en solid Rune Almenning Jarstein i veien.

Med knappe 20 minutter igjen på klokka kom Kjell Rune Sellin inn, og 20-åringen brukte ikke lang tid på å markere seg. Noen få minutter senere kom han seg rundt på høyresiden og la en ferdigscoret pasning til Rade Prica, som enkelt satte ballen i mål til 3-0.

Rosenborg hadde full kontroll resten av kampen og kunne reise hjem til Trondheim med tre nye poeng.