Vålerenga - Rosenborg
1 – 2 (1–0)

28.06. 2009

Tilskuere: 19234

Rosenborg dominerte i store deler av kampen mot Vålerenga, og etter at Vålerenga skapte den første store muligheten var det stort sett Rosenborg som hadde ballen og skapte mulighetene.

Men det var hjemmelaget som var det første laget som fant veien til nettmaskene. Vålerenga fanget opp en retur etter et hjørnespark fem minutter før hvilen, og på det påfølgende innlegget fra høyre stanget midtstopper Muri inn 1-0.

Rosenborg tok over det meste i den andre omgangen og Vålerenga fikk kjørt seg. Flere store muligheter ble produsert, men Prica og de andre RBK-angriperne var ofte noen hundredels sekunder for sent ute til å sette ballen i mål.

Det var til slutt en av VIFs egne som skulle gjøre det for RBK. På et Olsen-frispark fra venstre satte André Muri ballen i eget mål, og det var igjen likt i målprotokollen.

Rosenborg fortsatte å kjøre på for alle poengene mot Vålerenga, og fikk til slutt sin fortjente og avgjørende scoring. To minutter på overtid ble Tettey spilt fri på høyresiden, som sikter på Prica på bakre stolpen. Svensken var presis og headet over keeper og i mål!