Rosenborg - Lillestrøm
2 – 1 (1–1)

26.07. 2009

Tilskuere: 16426

Rosenborg spilte sin 1000 toppseriekamp da Lillestrøm gjestet Lerkendal søndag kveld. Lillestrøm tok ledelsen ved Edwin Eziyodawe, men RBK snudde til seier etter scoringer av Mikael Lustig og Steffen Iversen.

Rosenborg var best spillemessig i starten av kampen, men Lillestrøm tok ledelsen etter ti minutter da Edwin Eziyodawe utnyttet en feil mellom Kris Stadsgaard og Rune Almenning Jarstein.

Stadsgaard prøvde å skjerme ballen inn til Jarstein, men LSK-spissen snappet ballen og rundet RBKs sisteskanse før han satte ballen i det åpne målet til 1-0 for Lillestrøm. Rosenborg fortsatte å kjøre kampen etter scoringen, men slet med å komme til de helt store målsjansene.

Tre minutter før pause fikk RBK endelig lønn for strevet. Steffen Iversen tok ned en lang ball på brystet før han avsluttet redd på Otto Fredrikson. Returen havnet hos Mikael Lustig som enkelt satte ballen i det tomme målet til 1-1, som også var pauseresultatet.

Rosenborg fortsatte å presse på for den avgjørende scoringen i andreomgang og burde tatt ledelsen da Trond Olsen fikk sjansen syv minutter etter pause. Et innlegg fra Lustig havnet hos Olsen på tre meter, men avslutningen gikk like utenfor.

Roar Strand og Marek Sapara var veldig nære ved å tegne seg på scringslisten, men forsøkene deres gikk i tverrliggeren.

Fem minutter før slutt ble Marek Sapara byttet ut til fordel for Abdou Razack Traoré. Det skulle vise seg å være et genistrek av Erik Hamrén. Minuttet senere fikk Rosenborg straffe da Frode Kippe felte Traoré innenfor 16-meteren. Dommer Roy Helge Olsen pekte resolutt på straffemerket.

Iversen satte straffen sikkert til høyre for Fredrikson i LSK-målet til 2-1 for Rosenborg. Lillestrøm prøvde å svare med å sende Kippe opp som spiss, uten at det bød på noen store farligheter. Rosenborg vant dermed 2-1 og er fortsatt ubeseiret i Tippeligaen.