Tippeligaen

21.08. 2009

Tilskuere: 12058

Rosenborg spilte solid bakover fra start og Fredrikstad slet stort med å komme til målsjanser. Det tok litt tid før kombinasjonsspillet satt fremover, men mot pause begynte det å sitte mer for Rosenborg.

Etter en halvtimes spill fintet Prica ut Ophaug og satte ballen i tverliggeren! Standarden var satt. 12 minutter senere kriget Vadim Demidov inn ledermålet etter et flott RBK-angrep og RBK gikk i garderoben med ledelse.

I andre omgang gikk Rosenborg rett i strupen på hjemmelaget og Rade Prica doblet RBKs ledelse etter bare 20 sekunder. Et klasseinnlegg av Sapara la flott til rette for svenskens stupheading.

Noen få minutter senere skulle kampen punkteres. Steffen Iversen dro seg forbi Wass, som måtte bruke ulovlige midler for å stoppe spissen. Dermed pekte dommeren på krittmerket og Iversen satte trygt og rolig inn 3-0.

Fredrikstad reduserte ved Raio Piiroja etter en knapp time, men Rade Prica fjernet all tvil om hvor poengene skulle ta veien med sin 4-1-scoring etter 70 minutter. Målet kom etter at Prica utnyttet en forsvarsfeil og kontant satte ballen via Kenny Stamatopoulos og i mål.