1 – 2 (0–0)

Serievinnercupen

2.10. 1991

Tilskuere: 6705

Skikkelig surt trøndersk høstvær møtte Sampdoria på Lerkendal og spillerne fra Italia klarte ikke engang å stå rolig under presentasjonen av lagene. En kamp som riktignok forlengst var avgjort etter RBKs 0-5 i Genova, ble likevel en hyggelig opplevelse for de 6.705 tilskuerne som hadde møtt opp. Bortsett fra et stangskudd fra Buso etter 2 min. spill ble det mye RBK i denne kampen. Et aggressivt hjemmelag tok initiativet i kampen.

5 min. ut i 2. omgang skjøt Roar Strand i stolpen, RBK hadde fortjent ledelsen på dette tidspunktet. Åtte minutter før slutt fikk Roar Strand derimot revansj og besørget 1-0 til RBK. Men gleden ble meget kortvarig, nærmest rett fra avspark løper verdensstjernen Gianluca Vialli gjennom RBK-forsvaret og utligner til 1-1.

Og et minutt før slutt kommer Vialli nok engang, faller innenfor 16-meteren og den ungarske dommeren belønner "filmingen" med straffespark som Roberto Manchini scorer sikkert på. RBK tapte for et meget effektivt Sampdoria-lag, 3 sjanser = 2 mål. Hadde RBK vært like effektive foran mål, hadde denne kampen endt med klar hjemmeseier.