Rosenborg - Lyn
4 – 1 (1–0)

31.08. 2009

Tilskuere: 14873

Rosenborg tok tak i kampen fra start og skapte flere gode sjanser mot Lyn. Etter en halvtime med RBK-dominans klarte ikke gjestene å holde unna lenger og måtte stoppe Rade Prica med ulovlige midler innen for egen 16-meter. Iversen var kald fra krittmerket og satte ballen til høyre i målet. 1-0 holdt seg til pause.

Et rekordjaktende RBK fortsatte å dominere i starten av den andre omgangen og skapte flere store målsjanser. Etter 62 minutter la Marek Sapara inn et presist frispark mot bakre stolpe. Der dukket Rade Prica opp og headet ballen inn i lengste hjørne. En sterk prestasjon.

Lyn kom litt mer inn i kampen på 2-0 og fikk redusert på straffe etter 67 minutter. Men mot slutten kom Rosenborg veldig sterkt tilbake.Med seks minutter igjen på matchuret lurte Prica offsidefellen, dempet ballen rolig og satte den under keeper. En vakker scoring av svensken.

Men det var ikke nok for Prica. Fire minutter senere spilte Skjelbred RBK-toppscoreren alene gjennom, og Prica lobbet ballen kaldt over keeper og i mål! 4-1 ble resultatet og Rosenborg tok dermed Moldes rekord for flest kamper fra seriestart uten tap. Nummeret er 22.

NB! Spisstalentet Michael Karlsen kom inn på tampen og fikk sin debut for Rosenborg.