1 – 3 (1–1)

Tippeligaen

11.04. 2010

Tilskuere: 9200

Begge lag ønsket å angripe i kampen på Skagerak Arena og det tok ikke lang tid før det første målet kom. Etter bare ni minutter ble store Peter Kovacs for sterk på en dødball og stanget inn 1-0 fra kloss hold.

Etter 18 minutter slo Rosenborg tilbake, gjennom en flott enmannsprestasjon av 17-åringen Markus Henriksen. Unggutten brøyt et Odd-angrep på egen halvdel, forserte med ballen og sendte avgårde et knallhardt skudd fra 30 meter. Ballen vinglet og Arason fikk ikke kontroll, dermed gikk ballen under den tidligere RBK-keeperen og i mål. Henriksens første tippeligamål og 1-1.

Resten av omgangen ble jevn. Hjemmelaget la opp til mange lange baller og tøft duellspill. Rosenborg kriget godt og hjemmelaget fikk tre gule kort. Rosenborg fikk spillet mer ned på bakken, og fikk periodevis til et bra pasningsspill, men det stoppet i et kompakt Odd-forsvar de første 45 minuttene. 1-1 til pause.

Odd fortsatte med lange baller på sin store Kovacs i starten av andre omgang, men Rosenborg-forsvaret tok unna det meste som kom. Rosenborg på sin side kom på flere hurtige kontringer og skapte flere gode målsjanser.

Men det var gjennom etablert angrepsspill at mål nummer to skulle komme. Et flott og raskt pasningsspill foran Odd-forsvaret endte med et gjennomspill på Dorsin på venstresiden. Svensken vartet opp med et presist innlegg på bakerste stolpe hvor landsmann Prica knuste alle i lufta og skallet inn 2-1.

Etter 2-1-målet åpnet kampen seg virkelig og begge lag skapte flere større målsjanser. Unge Markus Henriksen ble likevel tungen på vektskålen i kampen. Med ni minutter igjen på klokka ble han spilt gjennom med en kort pasning på høyresiden, og fra relativt spiss vinkel banket han ballen i det lengste hjørnet! En praktfull scoring av 17-åringen.

Etter Henriksens andre hadde Rosenborg full kontroll på hjemmelaget og dro i land tre fullt fortjente poeng i Skien.