Stabæk - Rosenborg
1 – 2 (0–1)

13.09. 2009

Tilskuere: 13409

Rosenborg forsetter å imponere i Tippeligaen og tok sin 11. seier på de 12 siste kampen da Stabæk ble slått 2-1 i Telenor Arena.

Men det var hjemmelaget som åpnet, best og et sovende RBK-forsvar tillot Daniel Nannskog å komme alene med Rune Almenning Jarstein to ganger før det hadde gått tre minutter. Svensken klarte derimot ikke å sette ballen i mål, og ga derfor Rosenborg muligheten til å score først.

Og det var akkurat det som skjedde. Vadim Demidov, Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen kombinerte nydelig før Mare Sapara fikk ballen på 20 meter. Slovaken dunket ballen oppe i det høyre krysset og Rosenborg opp i ledelsen.

Men det var likevel Stabæk som eide den første omgangen. Rosenborg ble spilt lavt og ga fra seg ballen alt for lett når de erobret lærkula. Stabæk greide likevel ikke p spille seg til de helt store sjansene i de første 45 minuttene.

Rosenborg hevet seg i andreomgang og ble ikke spilt like mye bakpå som i første. Med en drøy halvtime igjen å spille ble Demidov matchvinner da han scoret fra 18 meter utagbart nede i venstre hjørne. Rosenborg hadde stort sett kontroll på kampen etter det, men med et kvarter igjen å spille prikket Nannskog stang og understreket med det at dette ikke var hans kveld.

Med mindre enn 10 minutter igjen på klokka gjorde Stabæk kampen spennende. Et innlegg på bakerste stolpe fant Andersen Aase og han stanget inn reduseringen. men det skulle vise seg å være for sent. Rosenborg kontrollerte inn seieren og tok et nytt steg mot seriegull.