Det var Rosenborg som hadde grepet på banespillet fra start og produserte noen halvsjanser i åpningen. Gjestene fra Sandefjord skapte også litt på overganger, men det var helt fortjent da Mikael Lustig saksesparket RBK i ledelsen etter en halvtime.

Rosenborg beholdt grepet om banespillet også i den andre omgangen. Sandefjord kom til et par farligheter, men foran mål var det RBK som viste hvordan det skulle gjøres. Etter 66 minutter kom Skjelbred rundt på venstrekanten og la inn til Prica foran mål. RBKs toppscorer var kald da han kontant doblet RBKs ledelse.

Bare fire minutter senere måtte Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen igjen hente ballen ut av nettet bak seg. Denne gang etter at lagkameraten Alexander Gabrielsen ikke klarte å få kontroll på et hardt innlegg fra Olsen og styrte ballen i eget mål.

Rosenborg så ut til å få mye energi fra de 18 354 tilskuerene på Lerkendal stadion og med åtte minutter igjen på matchuret kom det fjerde målet. Det var Rade Prica som stusset ballen gjennom til Trond Olsen som kom på et godt bakromsløp. Olsen kom alene med Pettersen og satte ballen klistret nede ved lengste stolperot til sluttresultatet 4-0.