Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Etter en jevn åpning av kampen koblet Rosenborg et grep om banespillet på Lerkendal. Utover i omgangen kom Rosenborg til flere gode muligheter for å skape noe, men en tung gressmatte gjorde det vanskelig å få til det pene pasningsspillet.

Det var Trond Olsen som kom til den første store sjansen da han sendte avgårde et hardt skudd like utenfor allerede etter fire minutter. Også Roar Strand kom til en god mulighet, men traff ikke rent da han prøvde å brassesparke ballen i mål.

Flere andre initiativ kom også fra et hjemmelag på gulltokt, og det hadde vært fortjent med en ledelse til pause.

I starten av andre omgang ble det litt jevnere og Tromsø kom til et par store sjanser midt i omgangen, men avslutningen ble fullstendig dominert av Rosenborg. Prica var først ute med et langskudd som endret retning i en forsvarsspiller, men Ramovic nådde akkurat ballen før den gikk over målstreken.

Bra kombinasjonsspill av Iversen, Prica og Olsen førte til flere farligheter de neste minuttene, men de virkelig store sjansene kom da Mushaga Bakenga entret banen, og debutanten av sistemann på flere av dem.

Mushaga kom innpå etter 85 minutter og fikk sin første mulighet to minutter senere. På et godt innlegg fra Lustig forsøkte han å flikke ballen i mål fra tre meter, men Ramovic fikk stoppet avslutningen.

Et minutt senere var Bakenga igjen involvert da han flott dempet ballen på ballen på ti meter, men avslutningen gikk til side for mål. På overtid kunne Bakenga igjen sende Lerkendal til himmels da han kom rundt på høyrekanten, men en sterk reaksjonsredning fra Ramovic hindret at 17-åringen, med sin flotte debut fikk avgjøre denne kampen.

Kampen ble avsluttet med at Lustig la et av sine mange klasseinnlegg denne kvelden på hodet til Iversen som headet rett i armene på en utrusende TIL-keeper. Dermed endte det målløst på mot Tromsø og kampen om gull fortsetter.

Chris Thomas Skogli