4.10. 2009

Tilskuere: 18400

Det ble en jevn førsteomgang mellom Rosenborg og Start. Rosenborg hadde størst ballbesittelse, men et offensivt Start var ikke redd for å angripe på Lerkendal.

At Start var offensive åpnet også for et bakrom som Rosenborg kunne utnytte, og Trond Olsen gjorde akkurat det etter en drøy halvtime. Det var Per Ciljan Skjelbred som fant Olsen med en frekk stikker, og Olsen rundet Høie før han satte ballen i det tomme buret.

Men Rosenborg skulle likevel ikke gå til pause med ledelse. Bare sekunder før kampen gikk inn i overtid vartet Stokkelien opp med et klasseskudd fra 17 meter, og ballen skrudde over Jarstein og ned i motsatt hjørne. 1-1 etter første omgang.

Rosenborg ble ikke slått ut av kalddusjen og festet et grep om spillet med det samme andre omgang startet. Flere store sjanser ble produsert og etter ni minutter klarte ikke startforsvaret å henge med mer. Fra 16 meter klinket Trond Olsen til og ballen gikk inn nede ved høyre stolperot.

Resten av kampen vippet det mellom at Rosenborg presset og at Start kom på farlige overganger. Avslutningen skulle bli høydramatisk.

Med bare ett minutt igjen av ordninær tid dukket innbytter Hulsker opp på bakre stolpe og satte inn 2-2. Men dramatikken var ikke over. To minutter på overtid fikk Start straffe. Den kom etter at Prica ble provosert av en albue og dyttet en motspiller i feltet. Dermed pekte Øvrebø på krittmerket. Bolanos var kald og avgjorde kampen til 2-3.