Brann - Rosenborg
1 – 1 (1–0)

1.11. 2009

Tilskuere: 17000

Prica ble Tippeligaens toppscorer med 17 mål, etter en fenomenal scoring som sikret 1-1 og poeng for RBK i Bergen.

- 17 er godkjent, men jeg hadde satt meg som mål å score flere før sesongstart, sa Rade Prica til RBK.no rett etter kampslutt.

Ikke allverden på spill i årets siste seriekamp, men en rekke gule kort i første omgang (Prica, Skjelbred,Annan, Sigurdsson) illustrerer høy tenning og temperatur hos begge lag. Foruten de mange tonn med prestisje kjempet hjemmelaget om en mulig fjerdeplass på tabellen, mens bortelaget gikk for å forbli ubeseiret på bortebane.

Brann kom best i gang med en stor målsjanse etter bare 2 minutter, Sigurdsson stod i veien for medspiller som headet fra tre meter. Rade Prica kjempet om toppscorertittelen, og var stadig på farten i første omgang; både etter13 minutt da Roar sendte en stikker, i det 24.minutt da han serverte Roar som skjøt utenfor, og ikke minst i det 32.minutt da han kjempet til seg ballen og serverte til Traoré som bommet på nærmest åpent mål. RBK var hakket bedre gjennom en intens oomgang uten veldig mye sjanser, men på slutten falt en langball via hodet på Annan ned i beina på Guastavino. Eleganten fyrte løs med venstreslegga via foten til Stadsgaard og utagbart forbi keeper Jarstein. Brann ledet 1-0 til pause.

2 omgang startet med et brak. Prica fyrte utenfor etter 1 minutt, men hadde stilt skuddfoten da han fyrte inn utlikningen fra langt hold i kampens spilleminutt 50. Scoringen minte om kanonen mot Aalesund sist, denne gang var det en ball fra Dorsin via Iversen, som svensken klemte under tverrliggeren på lekkert vis. Flere store sjanser fulgte i en fartsfylt og jevnspilt omgang, Iversen holdt på å kopiere Prica-målet i det 60.minutt, men langskuddet ble feberslått til corner av Brann-keeperen. Også RBK-keeper Jarstein vartet opp med en viktig redning da Jan Gunnar Solli avsluttet et flott Brann-angrep 17 minutt senere. Det ble ingen flere mål i Bergen, og som i våroppgjøret på Lerkendal endte det med 1-1 og poengdeling mellom lagene

Erik Hamrens mannskap gikk dermed gjennom sesongen uten å tape på bortebane. En sterk avslutning på en imponerende sesong, der RBK ender med gull og 69 poeng, 13 poeng foran sølvlaget Molde og 16 poeng bedre enn Stabæk på bronse.