Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Roar Strand

Født: 02.02.1970

Fødested: Trondheim

Land: Norge

645 offisielle kamper for RBK

122 mål for RBK

Roar Strand

Oversikt over scoringer i Tippeligaen i 2000

Dato: Kamper: Scoringer:
12. Jul Molde - Rosenborg
23. Jul Brann - Rosenborg
06. Aug Rosenborg - Viking
27. Aug Rosenborg - Start
15. Oct Rosenborg - Bryne

Biografi:

Roar Strand startet med fotball i Nardo FK bare noen steinkast fra Lerkendal, og viste seg tidlig å være en god fotballspiller. Som 18-åring ble han i 1989 hentet til Rosenborg. Den 13. september samme året fikk Strand sin første europacupkamp, og motstanderen var KV Mechelen. I løpet av de neste 18 årene skulle Roar Strand spille mot noe sterkere og mer kjent motstand i Europa. I 1990 ble Roar Strand seriemester for første gang. Det ble han også i 1992, hvor han samme året scoret sitt første europacupmål mot Sampdoria. Deretter ble han lånt ut til Molde for å få mer førstelagsfotball enn han fikk i Rosenborg.

I Molde fikk Roar Strand virkelig fart på sakene, ble en av Norges beste spillere og scoret hele 9 mål på de 22 kampene han fikk for romsdalsklubben inntil han returnerte til Trondheim før 1994-sesongen.

Tilbake i Rosenborg gikk Strand rett inn på laget, spilte 22 kamper og debuterte på landslaget. I VG ble han med på Årets Lag! I 1995 fortsatte Strands eventyr i Europa, men nå i Champions League! Han startet likegodt Champions League-epoken ved å score i første kvalifiseringskamp mot Besiktas!

I 1996 var Strand blant annet en av målscorerne i 10-0 seieren mot Brann, men han var også samme året med på en like stor, om ikke større bragd; 2-1 seieren over AC Milan på San Siro, der Strands enorme arbeidskapasitet spilte en viktig rolle.

I 1997 fortsatte han med den gode utviklingen, men det var først i 1998 han virkelig fikk uttellingen med 12 mål i serien fra sin midtbaneposisjon! Også i Champions League imponerte han og ble den mestscorende midtbanespilleren i gruppekampene det året. På VG-børsen ble han nummer 3 og supporterne kåret han til Årets Spiller 1998.

Strand ble skadet i 1999 og var ute i flere måneder. Da han midtveis i sesongen gjorde comeback, måtte han steppe inn som høyreback da Basma hadde blitt skadet. Han utførte også den oppgaven glimrende. Da Basma ble skadefri, var allerede midtbanetrioen Winsnes, Skammelsrud og Berg veldig godt samkjørt, noe som gjorde at Strand stort sett spilte venstreving gjennom 2000-sesongen.

I 2001 hadde Rosenborg mangel på midtstoppere, og Basma måtte overta den posisjonen. Strand spilte derfor også 2001-sesongen som høyreback, og endte året med å få Kniksens Hederspris. Han spilte også 2002-sesongen som høyreback, før Åge Hareide kjøpte inn Vidar Riseth til midtforsvaret.

Da Erik Hoftun meldte overgang til Bodø/Glimt i 2005, tok Strand over kapteinsbindet. Den nå veldig rutinerte spilleren viste seg kapteinsbindet verdig i en vanskelig sesong, og fikk en enorm tillit fra de andre spillerne og supporterne, som kaptein og spillernes representant.

Strand startet 2006-sesongen på strålende vis. I thrilleren mot Lillestrøm på Åråsen gav Roar Strand som vanlig alt og ble belønnet med mål og kåret til banens beste. Han skulle score og bli kåret til banens beste to ganger til i 2006. Han sto frem som en trygg og viktig spiller og kaptein da Rosenborg startet seiersrekka på høsten, og i nest siste serierunde kunne han løfte pokalen som viste at han hadde blitt seriemester i Norge for 14. gang!

Kapteinen fortsatte i samme stil også i 2007. Selv om ikke resultatene stemte helt i serien, holdt han det hele sammen og ble kåret til banens beste ved to av de 20 seriekampene han spilte. Hans rutine i Europa ble også viktig, og han rundet 100 Champions League-relaterte kamper på senhøsten (inkl. kvalifiseringskamper). Omtrent samtidig som Roar Strand-boka ble ferdig, signerte han en ny ettårskontrakt. Han var dermed klar for enda en sesong i Rosenborg-trøya, 19 år etter at han først kom til klubben i 1989.

Roar Strand fortsatte med sitt gode og stabile spill i 2008. Som en god bærebjelke i en ung RBK-stall gikk han foran med sin kjente innsats og angrepsvilje. Han ble matchvinner på bortebane mot Molde på våren, men det var på høsten av scoringsformen kom for fullt. Rosenborg endte imidlertid på en 5. plass på tabellen, og Roar gikk igang med to nye sesonger.

Karrieren ble avsluttet med seriemesterskap nr 15 og 16. Og 7. november 2010 hjemme mot Ålesund satte Roar punktum for karrieren.