Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Steffen Iversen

Født: 10.11.1976

Fødested: Oslo

Land: Norge

297 offisielle kamper for RBK

130 mål for RBK

Steffen Iversen portrett

Oversikt over kamper i Kvalifisering E-cup

Sesong: Kamper: Mål:
1995 1 0
1996 2 1
2007 4 2
2008 2 3
2009 4 1
2010 6 1
2012 4 0

Biografi:

Steffen Iversen begynte å spille fotball i Trondheims-klubben Astor og var også innom National. Men i 1994 gjorde han det som hans far, Odd Iversen hadde gjort nøyaktig 30 år tidligere - han gikk til Rosenborg. Han debuterte året etter, og fikk umiddelbart sitt gjennombrudd!

I 1995 spilte han 25 kamper og scoret 8 mål. Enda bedre skulle det gå for Iversen året etter da han spilte så bra i serie og Champions League at Tottenham Hotspur kom på banen. Etter 1996-sesongen ble Iversen solgt til Tottenham.

Han debuterte mot Coventry City og få uker senere fikk han sitt første mål i Premier League, i en kamp mot Southampton. Det skulle bli mange flere mål. Iversen ble toppscorer i Tottenham både i 98/99- og 99/00-sesongen. Sesongen etter ble han skadet, og klarte ikke å spille seg skikkelig inn på laget igjen da han ble frisk. Det gjorde sitt til at han i løpet av sommeren 2003 skiftet klubb til Wolverhampton. Han scoret i debuten sin, men klarte ikke å bli fast på laget, og ble nødt til å skifte klubb ved sesongslutt.

Sommeren 2004 gjorde han som hans far hadde gjort tidligere. Han signerte for Vålerenga. Sammen med tidligere RBK-keeper Arason var Iversen med på å snu den dårlige trenden til Vålerenga, og allerede den første sesongen til Iversen tok Oslo-klubben seriesølv, slått på målstreken av Rosenborg. Året etter gjentok Iversen bragden han hadde vært med på 9 år tidligere. Han tok seriegull, denne gangen med Vålerenga.

Etter 9 år borte fra moderklubben gikk igjen Iversen inn dørene på Brakka den 13. februar 2006 og signerte ny kontrakt med Rosenborg. ”Litj-Ivers” skulle bli veldig viktig i kampen for det 20. seriegullet. Utover høsten sto Iversen frem og scoret i kamp etter kamp, og avgjorde flere kamper til fordel for Rosenborg.

I løpet av de ni siste kampene i 2006 scoret Steffen Iversen ti mål, og endte til slutt som Rosenborgs toppscorer med 17 mål. ”Sønnen” var tilbake, og det endte med gull for Rosenborg.

Iversen fortsatte med stabilt spill i 2007, og allerede i sesongens andre Tippeliga-kamp viste han målteft da han scoret to mål. Hans beste seriekamp var kanskje mot Viking på Lerkendal om sommeren, hvor han selv scoret to, og la opp til de to siste i 4-2-seieren. Rosenborgs toppscorer spilte 23 av de 26 seriekampene i 2007. 20 av de fra start.

Også i UEFA Champions League viste den erfarne spissen seg frem. Han huskes nok best fra det fantastiske borteoppgjøret mot Valencia, hvor han scoret begge målene i 2-0-seieren.

2008-sesongen startet med skader for Steffen Iversen, og han måtte stå over fire av de fem første kampene i Tippeligaen. Men Rosenborgs toppscorer kom tilbake og scoret i fire kamper på rad i mai og juni. Gjennom sesongen scoret han jevnt og trutt og endte opp med ti seriemål i 2008.

I 2009 fikk Iversen selskap av Rade Prica og spissparet fant raskt tonen på banen. I Hamréns 4-2-3-1-stil spilte Iversen ofte som en hengende spiss eller offensiv midtbanespiller bak Prica og skapte åtte målgivende pasninger i løpet av sesongen. Steffen Iversen scoret også ni mål på sine 29 kamper.

Etter nok et seriegull i 2010 hvor Steffen Iversen ble toppscorer tok han farvel med Rosenborg og gikk som Bosmanspiller til engelske Crystal Palace.