Rosenborg - Lyn
2 – 1 (0–1)

31.03. 2008

Tilskuere: 18124

Rosenborg startest kvassest, og Roar Strand kom igjennom bare minuttet ut i kampen, men skuddet gikk i nettveggen. Lyn slo umiddelbart tilbake, og Rosenborg var heldige da dommer Moen ikke blåste straffe da Savolainen var borti ballen med handa like etter. Fartsfull åpning på Lerkendal.

Lyn etablerte et høgt press, men det var Rosenborg som skapte sjansene. Yssouf Koné kom rundt på kanten etter ti minutter og la inn. To meter fra mål skulle Iversen bare flikke ballen i mål, men en Lyn-fot kom i mellom i siste sekund.

Utover mot midten av omgangen begynte Lyn-forsvaret å rote det til for seg selv, og to ganger måtte Lyn-keeper Gustavsson jakte ballen mot eget mål etter dårlige tilbakespill. Men Lyn slapp unna i denne omgang.

Rosenborg presset Lyn i resten av omgangen, men manglet den lille brodden som skulle til. Blant annet var Skjelbred alene med Gustavsson, men ble for utålmodig og sendte et slapt skudd i hendene til Lyn-keeperen.

Det så ut til å bli målløst til pause, men på overtid stoppet Bjørn Tore Kvarme Lyns Kim Holmen ulovlig innefor egen 16-meter, og Lyn fikk straffe! Espen Hoff var sikker fra krittmerket og sendte Lyn i ledelsen. En skikkelig kalddusj for Rosenborg like før pause.

Lyn la seg mer bakpå i den andre omgangen, og Rosenborg presset. Til tross for mye ballbesittelse på Lyns halvdel slet Rosenborg lenge med å komme gjennom gjestenes forsvar - med det var før Abdou Traoré kom inn. Den afrikanske tenåringen slo et godt frispark som gikk over alle i Lyn-feltet og direkte i mål. Rosenborgs første tippeligamål i 2008 var scoret!

Men Abi var ikke den eneste afrikaneren som skulle notere seg i scoringsprotokollen denne kvelden. Med ti minutter igjen av kampen skaffet innbytter Jo Sondre Aas Rosenborg straffe, og Yssouf Koné var sikker fra krittmerket. Rosenborg opp til 2-1.

Kampen bølget i sluttminuttene, og en redning på streken forhindret Lyn i å utligne. Men Rosenborg var også nær å øke ledelsen. Jo Sondre Aas var alene gjennom, men avsluttet dessverre midt på keeper. Det gjorde uansett ingenting, for alle de tre poengene ble værende på Lerkendal, etter en fortjent seier 2-1.