Rosenborg - Vålerenga
2 – 1 (2–0)

31.08. 2008

Tilskuere: 18295

Rosenborg fikk den beste starten i det prestisjetunge oppgjøret mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal. Allerede etter sju minutter kom Rosenborg rundt på høyrekanten og Lustig slo hardt inn. Ballen trillet forbi det åpne målet, og Konan Ya fikk litt for spiss vinkel til å sette ballen mellom stengene.

Etter 14 minutter var Konan på nytt på tokt i VIFs 16-meter. Etter et flott gjennomspill av Iversen brystet ivorianeren ballen ned til seg selv, og var alene gjennom med Troy Perkins. Han la ballen under keeper, men traff stolpen!

Men med det presset som Rosenborg hadde måtte bare målet komme. Etter 19 minutter la Roar Strand inn til hjemvendte Mikael Dorsin som headet inn 1-0!

Rosenborg angrep med stor styrke og mange mann. Mikael Dorsin var ikke eneste backen som skulle tegne seg på scoringslista. Etter 35 minutter headet backen på den andre siden, Mikael Lustig en corner mot mål. Ballen gikk akkurat over linja og det sto 2-0.

Da dommeren sendte lagene i garderoben etter de første 45 minuttene kunne de 19 000 på Lerkendal fornøyd klappe for en svært fortjent 2-0-ledelse etter en kjempeomgang av Rosenborg.

Martin Andresen fikk gjort noen grep i pausen som førte til at gjestene fikk litt større ballbesittelse i den andre omgangen. Men det var fortsatt Rosenborg som kjørte kampen og skapte de fleste målsjansene.

Men det skal som kjent bare én sjanse til for å score mål, og på et innlegg fra høyre fire minutter før slutt stanget innbytter Bengt Sæternes inn 2-1.

Rosenborgs tapre spillere hadde brukt mye krefter på sitt gode spill gjennom kampen, men tok ut det aller siste i en heroisk kjemping i sluttminuttene. Og da dommeren blåste for full tid, sto det fortsatt 2-1 og en sliten, men glad gjeng med Rosenborgspillerne kunne tusle inn i garderoben til fortjent trampeklapp fra Lerkendalpublikummet.