Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Kristiansund FK - Rosenborg
1 – 1 (0–0)

Etter straffekonk: 5-2

NM

7.06. 2008

Tilskuere: 3000

Kampreferat:

Kristiansund - RBK 5-2 (e.str.)

Rosenborg var klare på å ikke undervurdere NM-motstander Kristiansund i runde 2, og gikk ut på Omsund med et høyt tempo og stor aggressivitet både offensivt og defensivt. Den første store muligheten kan brukes til et bilde på åpningen. Alejandro Lago (!) spilte seg vakkert igjennom på venstrekanten og la inn. På bakerste stolpe dukket Iversen opp og avsluttet i en KBK-spiller.

Rosenborg fortsatte å presse Kristiansund ut over i omgangen, men vertene forsvarte seg heroisk, og kom også på sporadiske raid mot RBKs 16-meter - uten å skape de store farlighetene. For Rosenborgs del ble de mange avslutningsforsøkene blokkert av hjemmelagets spillere, som ikke nølte med å få en kroppsdel mellom ballen og målet.

Omgangens høydepunkt var også Kristiansunds eneste store mulighet i løpet av de første 45, da Torske fyrer av et knallhardt volleyskudd fra 25 meter, som Lund Hansen med nød og neppe får slått opp i tverliggeren.

Mot slutten av omgangen var det kun Rosenborg, men selv om Aas og Iversen var gode plasseringsmessig, var avslutningene for upresise og nølende mot et hjemmelag som gav alt i det defensive arbeidet. Dermed endte omgangen uten mål.

Rosenborg fortsatte trykket i den andre omgangen, og kom spesielt via høyresiden til mange innlegg. Men kvaliteten var for dårlig og Kristiansunds midtforsvar hadde stort sett god kontroll foran sitt eget mål. Etter 71 minutter tok Roar Strand over for Skjelbred, og viste elleve minutter senere hvordan det skal gjøres. På et innlegg fra Basma, vant Aas duellen i feltet, og la ned til Strand. Rosenborgs kaptein satte ballen kontrollert inn i lengste hjørne, og de fleste trodde nok at det hele var avgjort.

Det trodde aldri Kristiansunds spillere. For selv om det nesten kun var Rosenborg også i sluttminuttene, fikk de den ene muligheten de trengte, tre minutter på overtid. På et langt oppspill fra keeper Berntsen, gikk to RBK-spillere opp i samme duell, og ballen landet hos en umarkert Snekvik 25 meter fra mål. Innbytteren klinket til på volley, og ballen gikk inn i lengste hjørne, utagbart for Lund Hansen. Dermed var det duket for ekstraomganger i varmen i Kristiansund.

Som i stort sett hele andreomgang, var det spill mot ett mål også i ekstraomgangene. Kristiansund hadde gjerne åtte og ni spillere i forsvar, og det ble veldig lite rom for Rosenborg, som likevel burde ha satt en av sine mange målsjanser. Men Kristiansund holdt ut, og det ble straffesparkkonkurranse.

Det var et lag som hadde alt å tape, og et som hadde alt å vinne, og det så ut til å vises da det hele skulle avgjøres fra krittmerket. Kristiansund var først i ilden, og satte straffene sine rolig og kontrollert i mål. Hos Rosenborg bommet Storflor helt på målet, og Demidovs forsøk ble reddet. Dermed røk Rosenborg sensasjonelt ut av cupen allerede i andre runde.

Chris Thomas Skogli