2 – 1 (2–0)

Serievinnercupen

13.09. 1972

Tilskuere: 18797

Celtics stjernespekkede mannskap forventet nok lett match mot de norske amatørene på enorme Hampden Park. Anført av Kenny Dalglish, Lou Macari, Dixi Deans og Billy McNeill gikk hjemmelaget til stormløp mot Geir Karlsen i RBK-målet. 16 min. var spilt da Celtic tok ledelsen med 1-0 etter en corner, Lou Macari skjøt utagbart i mål.

Ti minutter før pause fikk Øivind Brynte Torp sin keeperdebut i RBK-målet, Geir Karlsen kolliderte med Lou Macari og med brukket bein ble "Dovregubben" kjørt til sykehus. Kun noen sekunder før pause kom 2-0-scoringen til hjemmelaget, Dixie Deans headet forbi Brynte Torp.

De få nordmennen som var tilstede fryktet nok det verste foran 2. omgang, men omgangens eneste mål sørget Bjørn Wirkola for etter kun 4 min. spill, og med nederlag 1-2 hadde RBK fått et meget godt utgangspunkt foran returkampen i Trondheim. Skotske aviser var full av lovord om RBK-laget etter kampen og særlig forsvaret ble framhevet, "Et forsvar like godt som Inter Milans" skrev Daily Record.