1 – 3 (1–0)

Serievinnercupen

27.09. 1972

Tilskuere: 16300

Hele 16.300 tilskuere hadde møtt opp på en kald onsdagskveld på Lerkendal for å se RBK slå ut Celtic av Europacupen. Og det begynte bra, etter et flott RBK-angrep lobbet Jan Christiansen elegant ballen over Celtic-keeperen i det 38. min. av første omgang. Og med 1-0 ved pause var det faktisk RBK som var i 2. runde.

Skottene måtte angripe i 2. omgang, og det ble et realt stormløp mot Brynte-Torp i RBK-målet. 10 min. var spilt da Lou Macari utlignet til 1-1, Arne Hansen hadde en kjempesjanse til å gi RBK 2-1, men istedet ble det Harry Hood som scoret Celtics andre mål. Og 2 min. før slutt driblet Jimmy Johnstone seg fri, og innlegget scoret Kenny Dalglish sikkert på og med 3-1 var plassen i 2. runde klar for Celtic. Før skottene forlot Trondheim tilbød de Geir Karlsen tur til Glasgow og prøvespill for klubben.