2 – 1 (1–0)

UEFA-cupen

21.02. 2008

Tilskuere: 23139

Både kaptein Strand, Steffen Iversen, Fredrik Stoor og Abdou Razack Traoré var uaktuelle for å starte denne kampen, men RBK gjennomførte likevel mer enn godkjent kamp mot Italias for tiden fjerde beste lag.

Rosenborg hadde som taktikk å presse Fiorentina høyt fra start, og lyktes med dette. Kampen åpnet jevnt, og det første kvarteret forløp uten de store sjansene til noen av lagene. Nærmest kom Fiorentina da de på lekkert vis kom rundt på høyresiden og fikk lagt farlig inn. Rosenborg var derimot raskest i feltet og fikk ryddet unna.

Rosenborg holdt hjemmelaget under kontroll de første 25 minuttene, men Fiorentina kjempet til seg et overtak da halvtimen ble rundet. Flere ganger kom de rundt på kantene og fikk lagt farlige innlegg foran målet til Jarstein. Rosenborg viste også farligheter, men det var hjemmelaget som skulle score åpningsmålet. Etter 37 minutter kom det på nytt rundt på høyrekanten og la 45 grader ut. Der kom Liverani på 18 meter og la en markkryper Jarstein aldri fikk slått utenfor stolpen. Dermed 1-0 i Firenze.

Rosenborg klarte ikke å fortsette med det høye presset i like stor grad da omgangen nærmet seg slutten, og Fiorentina avsluttet med flere muligheter til å doble ledelsen. Likevel kunne det unge RBK-laget gå med hevet hode i garderoben etter å ha levert en solid førsteomgang.

Men Fiorentina strammet grepet i den andre omgang, når de la seg noe lavere. Rosenborg fikk ikke fart i angrep, men forsvarte seg godt mot svært dyktige Fiorentina-angripere. Og det var italienerne som skulle produsere de fleste sjansene utover i omgangen. Pazzini mottok ballen på ti meter etter 70 minutter, og vridde på en femøring før han kontant satte ballen i mål. En stor prestasjon, men en liten offside, og dommeren annullerte målet.

Kone sjansen til å utligne for Rosenborg like etterpå, da han kom umarkert igjennom etter svakt forsvarsspill av hjemmelaget. Men headingen fra ivorianeren gikk like over tverliggeren bak en utspilt Frey i Fiorentina-målet.

Steffen Iversen kom inn på banen minutter senere og skapte en ny dimensjon i angrepet med sitt gode hodespill. Men det var ikke nok i dag. Fiorentina avgjorde det hele da det gjensto ni minutter. Venstreback Pasqual var som vanlig med offensivt og la et presist innlegg. Yssouf Koné lå for langt bak og opphevet offsiden slik at innbytter Cacia fikk flikket ballen forbi en sjanseløs Rune Jarstein.

Men Rosenborg gav seg likevel aldri, og kom med flere folk fremover i sluttminuttene. Med Iversen på banen ble det dobbelt så mange spisser å følge med på for Fiorentina-forsvaret - en for mye. For i det 88. minutt ble det tellefeil på et innlegg fra venstre, da og Iversen gikk mot fremste stolpe, fikk Yssouf Koné headet inn reduseringa.

Det holdt likevel ikke for Rosenborg, som er ute av det gode UEFA-cupselskap etter at det totalt sett ble 1-3 over to kamper.