1 – 2 (1–0)

NM

2.06. 1960

To selvmål i Stjørdal.

Rosenborg slo Stj. Blink 2–1. Førsterundekampen i Sjørdal i går mellom Stj. Blink og Rosenborg ble et noe uryddig oppgjør som Rosenborg vant 2–1. Det var overraskende innsats fra hjemmelagets side, mens Rosenborg hadde vanskelig for å finne melodien. Laget stilte med 3 reserver, og Stjørdals-Blink hadde også gjort en par forandringer på sitt lag. Kampen begynte temmelig dramatisk for gjestene. Etter få minutters spill skjøt høyre half ballen i eget mål, og denne overraskende hendelse for Stj. Blink ga laget en sterk stimulans. Det vekslet i spill og sjanser for begge lag uten at noen av dem maktet å endre på stillingen. Rosenborg hadde et par opplagte målsjanser, men keeper Ravlo i Stj. Blinks mål var god, og hadde også den nødvendige flaks og holdt buret rent. Omgangen endte 1–0 for hjemmelaget.

I annen omgang kom Rosenborg sterkere igjen. Etter 5 min. spill sørget lagets ytre venstre Hansen for å skaffe balanse i regnskapet. Knapt et minutt senere skjøt Martin Lyng ballen i eget bur og derved var gjestenes tur til å få et uventet mål og ledelse. Rosenborg hadde nå presset en tid, men hjemmelaget arbeidet seg opp igjen og hadde flere gode angrep. Men den gode keeper Fornes var ikke til å komme forbi. I kampens siste sekunder fikk Stj. Blink frispark like utenfor straffefeltet, men Halstein Hognes skjøt langt over mål. Kampen ble ført i raskt tempo og med Rosenborg som de raskeste på ballen. Forsvaret med høyre back Thor Haugan som den beste spilte kontant. Keeper Fornes arbeidet i stor stil. Og ytre høyre Moe var god i løperrekken. Hos Stj. Blink var e.h. Martin Lyng, venstre back Kvamseng og ytre venstre Ulstad de beste. Keeper Ravlo hadde flere flotte redninger. Dommeren, T. Tønnevold, Kvik, var svak for hands. 1000 tilskuere overvar kampen.