26.06. 1960

Tilskuere: 600

Skarbøvik satte skrekk i Rosenborg!

Ledet 3–1 ved halvtid, men trønderne vant 9–3.

Merkelig nok hadde vel 100 mennesker forsaket søndagens sommergleder, og i stedet tatt turen til Lerkendal for å se Rosenborg mot Møres representant, Skarbøvik I.F. som sensasjonelt slo Hødd i første runde. Det så faktisk lenge ut som Skarbøvik skulle fortsette triumfen. Allerede etter 10 minutter ledet de med 2–0 etter kontant spill. Selv om Rosenborg straks etter reduserte til 2–1, skulle det ikke bli så lett å vippe møringene av pinnen, idet de øket til 3–1, et resultat som skulle holde omgangen ut. Dette så ikke lyst ut for hvittrøyene, som i denne perioden var langt unna sitt beste. Etter pause var det imidlertid et helt annet sus over spillet. Hele 8 ganger scoret di, og det gledeligste var at målene kom etter godt spill.

TIL TROSS for den voldsomme varmen ble kampen åpnet i stort tempo, med Skarbøvik som den førende. De spilte rett på sak. Mange minutter var ikke gått før Fornes i Rosenborgburet kapitulerte for et løst skudd fra senterløper T. J. Skuseth. Like etter måtte Rosenborg ta frispark på 20-meteren. Indre høyre J. Skuseth brente av gårde over muren og kloss i vinkelen, en prestasjon en så alt for sjelden ser i dagens kamper. Rosenborg fikk aldri noen sving over sakene i denne halvleken, det ble for smått og puslete. Rønnes var frempå og reduserte etter møljespill, men straks etter kom indre venstre A. Gjærde seg lett gjennom Rosenborgforsvaret og øket til 3–1.

ETTER 10 MINUTTERS spill i andre omgang hadde Rosenborg tatt igjen det tapte, samt skaffet seg ledelsen etter et godt og oppfinnsomt løperspill. Nå hadde ikke Skarbøvik mye å stille opp med, Rosenborg spilte og kombinerte så det var en fryd å se på, samtidig som motstanderen ble springende imellom. Målene kom nå som perler på en snor, enkelte var riktig lekkerbiskenen. Målscorere for Rosenborg var Kåre Rønnes med 4, Paul Fornes og Birger Tingstad med 2 hver og Tore Pedersen med 1 mål.

SELV OM ROSENBORG avsluttet med en ypperlig 2. omgang, har laget sine lett synbare mangler. I forsvaret oppstår det på grunn av sikringsspillet luker så store som fjell, noe som vil bli katastrofalt mot et hurtigere lag. Likeledes blir wingløperne dårlig markert. Olav Wang på høyre half er i praktslag for øyeblikket, likeledes venstre half Tore Pedersen. Ellers er rekken lagets store force.

SKARBØVIK var et hyggelig bekjentskap. De spilte enkel, men god fotball, og i en omgang satte de skrekken i Rosenborg, men dessverre falt de fullstendig av etter pause. Lagets desidert beste spiller var indre venstre A. Gjærde. Han trakk opp angrepene fra eget forsvarsfelt, og var i det hele en spiller med driv og effektivitet. Ellers leverte senterløper T.J. Skuseth og makker på indre høyre J. Skuseth bra saker. I forsvaret kom senterback O. Drevik godt fra oppgaven.

Dommeren Karl Ovesen ble ikke satt på noen prøver i den fairspilte kampen.