NM

14.08. 1960

Tilskuere: 6050

Hardt på Bislett!

Rosenborg lå godt an til å sette Frigg utenfor i cupens 3. runde. Etter 1–0-ledelse ved pause hadde nok de fleste av Bisletts 6050 betalende tilskuere forsonet seg med at hjemmelaget var slått ut. Men det later til at Rosenborg ikke makter å holde stilen 2 omganger i samme kamp, og Frigg overtok etter hvert hele spillet slik at det ikke hadde vært noe å si på om klubben hadde vunnet. 2 scoringer ble korrekt annullert. Med 1–1 måtte det ekstraomganger til, men nå var det ikke lenger snakk om spill i det hele tatt. Bare serier av harde rush, stygge nærkamper med frispark i fleng, og et eneste rot alt sammen. Rosenborg hadde allikevel de beste angrep i ekstraomgangene, og Kåre Rønnes fikk også en ball i nettet som korrekt ble annullert for offside. Som kamp betraktet ble det dårlige greier, men spennende nok likevel. Det var utpreget cup med harde og nådeløse oppgjør mann mot mann. Spill ble det mindre av, men Rosenborg hadde i alle fall 3 pene angrep før det endelig lyktes å få hull på byllen. Således var lagets senterforward Paul Fornes to ganger i farlig posisjon uten å få valuta for sine pene stormløp. Først var han uheldig med tilslag i skuddet, deretter reddet Svein Weltz til corner. Men i det tredje stormløpet fikk indre høyre Eldar Hansen ballen bak den gode Frigg-keeperen. I en mellomperiode overtok Frigg, fikk en god del av banespillet og senterforward Harald Hennum var stadig hyperfarlig i sine vandringer opp mot Rosenborg-buret, men ble for det meste alene i avslutningene. Hans gode skudd truet flere ganger Rosenborg med utligning. Men alt i alt hadde nok Rosenborg de reneste sjansene før pause, og det var i full orden at trønderne holdt Frigg–Rosenborg 1–1 og omkamp i Trondheim.

1–0-ledelse da lagene gikk til garderoben. Hennum var stadig farlig i 2. omgang snudde bladet seg totalt. Friggs forsvar ble ikke så lett å forsere som før pause, og angrepene fikk også en bedre snert. Det gikk ikke lenge før Hennum utlignet til 1–1. Han var også senere stadig frem på med skudd og headinger og var banens desidert beste angrepsspiller. Friggs svakhet denne gang var halfrekken. I forsvaret ellers leverte Svein Weltz en god kamp. Backene holdt mål i 2. omgang, og i angrep var Hennum praktisk talt alene.

Rosenborgs styrke var nettopp halfrekken. Best var senterhalf Harald Gulbrandsen, men sidehalfene Olav Wang og Egil Nygård var nesten på høyde med ham. Keeperen Sverre Fornes leverte en fin kamp også nå, og i angrepet var senterforward Paul Fornes farlig, spesielt i de friske vekslinger i angrep med venstreving Svein Jacobsen.

Dommeren Kjell Bruun, Horten, hadde en meget vanskelig oppgave.