4 – 3 (2–1)

Hovedserien

17.08. 1960

Tilskuere: 5100

Gnistrende Rosenborg-spill da Eik ble felt med 4–3 i går foran 5100 begeistrede tilskuere.

Kampen på Lerkendal i går kveld så den beste kampen vi har sett her oppe på lange tider. Rosenborg og Eik-laget et oppgjør man vil leve på lenge. Det var ypperlig fotball på en vanskelig bane, gode skudd, fart og spenning for alle pengene, – og Rosenborg seiret fortjent 4–3 etter veldig innsats i annen omgang. Kort sagt: Artig!

BEGGE LAG spilte fin fotball og Eik kan, selv om det ble tap, reise hjem til Tønsberg i trygg forvissning om at de har levert en god match og at trønderne gjerne ser laget igjen. Denne gang ble kanskje løperspillet litt puslete av og til og skuddene gikk gjerne for høyt.

ROSENBORG imponerte oss stadig i sin første «våtbanekamp» i år var laget litt famlende i store deler av første omgang, men så kom guttene i sig, viste kjempekondisjon og innsats pluss ikke minst en hyperfarlig løperrekke. En ting er Rosenborg alene om blant trønderske lag: Løperne utnytter sjansene når de får dem.

STARTEN var meget dramatisk. Eik satset for fullt, prøvde overrumpling og greide det nesten. Fornes holdt hodet kaldt, men kunne likevel ikke gjøre noe da Reidar Bettum lett forserte Eggen og scoret etter 7 minutter. Minuttet etter hadde Eldar Hansen en nydelig heading i tverrliggeren via målstreken og ut. Utligningen kom nesten med det samme, i det keeper gled på et tilbakespill og Paul Fornes var raskt frempå og satte ballen i tomt bur. Eik hadde taket på mesteparten av spillet før pause, vesentlig fordi de glimrende sidehalfene Natland og Halvorsen dominerte på midtbanen, mens særlig Arne Holvik og vingene fikk litt for fritt spillerom i angrepsrekken. Eik behersket dessuten den glatte gressmatten best til å begynne med for Rosenborg fikk spilt seg inn. Det var mange ganger prekært foran Fornes i goalen, men vi hadde inntrykk av at løperrekken manglet «tæl» i avgjørende situasjoner. Men også Rosenborg hadde flotte angrep og på ett av det etter 36. min. knallet Paul Fornes ballen i nettet. 2–1 ved pause var dog litt flatterende for Rosenborg.

Livsfarlig angrepsrekke. Gjestene startet skarpest etter pausen og etter 12. min. spill lot ytre venstre Lauritzen det stå til på et overlegg, tok det på direkten og ballen føk i nettet. Men så kom Rosenborg med en rekke flotte angrep. Særlig brakte ytre venstre Svein E. Jacobsen, som laget sitt livs kamp, Eik-forsvaret til fortvilelse der han gjentatte ganger forserte seg frem. Men det var teamwork i laget. Hele løperrekken var villig med på de utallige skiftninger og 3–2 ble det etter.

Det er synd å si at kommunen føler fotballinteressen på pulsen i denne byen. I går kveld spilte Rosenborg mot Eik på Lerkendal og det var alminnelig antatt at dette ville bli storkamp. Men hva skjer? Jo, trikkene kjører uten tilhengere slik at mange måtte stå igjen, får vi opplyst av vrede trondhjemmere. Utenfor Lerkendal var det lange køer foran lukene, for få billettselgere og tiden gikk. Et kvarter av kampen var gått da køen var ekspedert. To mål var scoret og folk utenfor måtte altså nøye seg med brølene. Irritert? Mildt uttrykk! Vi kommer tilbake til det årlig tilbakevendende spørsmål. Hva med telleapparater? Man bør i hvert fall ha i mente at førstkommende onsdag går det en omkamp i 3. runde nettopp på denne banen.

Enkel, men riktig fotball. Kåre Rønnes scoret. Eik kom igjen meget overraskende idet senterløper Odd Jacobsen lobbet over Fornes, 3–3 og spenningen steg. Stadig var det Svein Jacobsen som laget bruduljer med stolpeskudd og prima innlegg, men samspillet i rekken gikk prima og det ble Tore Pedersen som fikk æren av å score seiersmålet etter en halvtimes spill. Begge lag hadde sjanser i det siste kvarteret, men Rosenborg var nærmere 5–3 enn Eik utligning.

SVERRE FORNES laget bare en feil i kampen, lobben som gikk i mål, men til gjengjeld var resten så solid og bergsikkert at det var en fryd. Ellers i forsvaret var Gulbrandsen som vanlig sto. sidebacks adskillig usikre før pause, men spilte seg opp etterpå. Det samme gjelder sidehalfen hvor særlig Nygård kom hardt etter pause da han passet jobben sin. Rosenborgs angrepsrekke er farlig for et hvert forsvar når det får spillet til å gli. Vi har nevnt Svein E. Jacobsen, men også de øvrige og særlig Paul Fornes fortjener ros.

DEN SOLIDE halvrekken hos Eik, Arne Natland, Dag Henriksen og Tore Halvorsen berget laget for et større nederlag. Særlig Dag Henriksen var utrolig god som stopper, mens elegante Natland var over alt og greide nesten alt. Ytre høyre Ernst Holth leverte en god førsteomgang, mens indre venstre Reidar Bettum alt i alt var bestemann i rekken tross Arne Høiviks pene, men for småpuslete spill.

Johan Riseth, Namsos, ydet atter en glimrende innsats som dommer.