2 – 1 (1–1)

UEFA-cupen

3.10. 1990

Tilskuere: 14440

Det var en optimistisk RBK-gjeng som entret Lerkendal denne kvelden, med 2-0-seier ville RBK være kvalifisert til 2. runde. Men det var Tsjernomorets som åpnet best og skapte flere problemer for RBK-forsvaret det første kvarteret. Men sakte men sikkert tok hjemmelaget over banespillet og ukrainerne fikk større og større problemer med å holde RBK-angriperne fra livet. 28 min. var spilt da Mini fosset inn i 16-meteren og fra meget spiss vinkel skjøt 1-0 målet til RBK.

Flere store RBK-sjanser fulgte og RBK-forsvaret virket å ha full kontroll, men 7 min. før pause fikk Jurij Sjelnyskij riktig god tid utenfor RBKs 16-meter, skjøt/vippet ballen inn i hjørnet og 1-1.

Men RBK fortsatte med offensiv og god fotball også i 2. omgang og tiltross for mange muligheter, det ble med Trond Sollieds 2-1 scoring 14 min. før slutt. Tsjernomorets videre til 2. runde med 4-3, men RBK fortjener honnør for godt spill og med internasjonal effektivitet vill 2. rundebilletten vært sikret.