Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Rade Prica

Født: 30.06.1980

Fødested: Ljungby

Land: Sverige

150 offisielle kamper for RBK

68 mål for RBK

Rade Prica portrett

Biografi:

Prica er født og oppvokst i Ljungby med kroatiske foreldre. Da han var 14 år debuterte han på A-laget til Ljungby i andredivisjon, og som 15-åring spilte han fast. Som 17-åring gikk han til Allsvenskanlaget Helsingborg, under Åge Hareides ledelse. Prica ble i klubben i fem år, før ferden gikk til utlandet.

Hansa Rostock i Tyskland ble Pricas nye klubb, der ble han i fire sesonger og var stort sett fast på laget. Etter fire sesonger ønsket både Rade og familien hans (kone og to sønner seg hjem igjen til Skandinavia, og sommeren 2006 ble han klar for danske Aalborg, med landsmannen Erik Hamrén som trener.

Prica ble i klubben i ett og et halvt år, og bidro sterkt til et etterlengtet seriegull. Under Hamréns ledelse rakk han å score 28 mål på 48 kamper, før han ble solgt videre til Sunderland i Premiere League.

Det begynte bra i den engelske toppklubben med mål i debutkampen, men det ble ikke noe suksessopphold for Prica hos ”the black cats”. Etter debuten satte sykdom og småskader svensken på benken, og han klarte aldri å komme tilbake på førstelaget.

Så da Rosenborg og gamletreneren Hamrén kom på banen våren 2009 var valget lett for spissen, som nok en gang vendte hjem til Skandinavia.

I sin første sesong i Rosenborg ble Rade Prica toppscorer i Tippeligaen med 17 mål. Han vant også Kniksenprisen for beste angrepsspiller. I 2010 fikk Prica en ankelskade som i et rekordtøff sommerprogram ikke ville gi slipp. Prica spilte likevel 23 av 30 seriekamper og de fleste kampene i kvalifisering og Europa League. Tross skaden endte han med tolv seriemål, det vil si scoring i annenhver kamp.

Rade Prica står med 14 A-landslagskamper og 2 mål for Sverige, landslagsdebuten kom mot Thailand i 2001.